SEVÆRDIGHEDER

I nærområdet såvel som i regionen findes masser af historiske og kulturelle seværdigheder, som er et besøg værd.

De kan besøges på egen hånd eller vi kan arrangere ture dertil, hvor vi ved - egen transport - beregner os et gebyr på kr. 40.- pr. person. Dertil kommer evt. entreudgifter.
Der er flere seværdigheder end vi kan nævne her, men se under:

www.hundested-turist.dk
www.frvturist.dk

Eksempler på gode oplevelser:

Billede kommer !!!!!!!!


Besøg hos billedhuggeren Preben Boye.

Kun 500 meter fra Toruplund ligger kunstnerens stenhuggerværksted, hvor den kendte kunstner, der bl.a. har fået rokkestenen på Bornholm til at rokke igen, udøver sit håndværk.
Besøg kan mod forudgående aftale arrangeres.

Torup Økologiske landsby.

Fra hele verden strømmer folk til for at se, hvordan man har indrettet denne alternative landsby på helt fundamentale økologiske principper, men samtidig som en del af det moderne samfund.

I landsbyen ligger den økologiske butik "Taraxacum" med et spændende alternativt vareudvalg, som vi iøvrigt udstiller et udvalg af på Toruplund.

Åbningstider: se opslag i receptionen.

Knud Rasmussens Hus.

Danmarks store polarforsker Knud Rasmussen boede, indtil han i 1933 og kun 54 år døde, i Hundested. På Spodsbjerg med udsigt over Kattegat lod han i 1917 arkitekt Helge Boysen Møller bygge huset til sig. Efter Knud Rasmussens ønske blev huset i 1939 åbnet for offentligheden.

Det er siden blevet besøgt af tusinder af historeinteressede gæster fra nær og fjern. Lad ikke denne interessante oplevelse gå fra dig.

Åbningstider: se opslag i receptionen.

Museumsbesøg i Frederiksværk.

I Frederiksværk blev grunden lagt til industrialiseringen i Danmark.

En imponerende historie vidner om initiativ, hårdt arbejde og dramatiske bygningsarbejder. Få historien på byens museum der bl.a. har en købmandsforretning med et vareudbud fra starten af 1900-tallet.

Et andet besøg er på Krudtværksmuseet, hvor man får en stærk fornemmelse af de eksplosive omgivelser, datidens krudtværksarbejdere tjente deres brød i.

For både små og store drenge er det også spændende at besøge den gamle brandstation, der nu er museum og hvor man for gode ord og betaling kan få en køretur i den gamle brandbil.

Åbningstider: se opslag i receptionen.

Kulturhuset i Frederiksværk.

I byens midte ligger det totalt nyrestaurerede kulturhus - Gjethuset - der oprindeligt blev opført af Generalmajor J.F. Classen som våbenfabrik.

I dag er det et fredeligt samlingspunkt for kunst og kultur, med udstillinger, koncerter og andre seværdige arrangementer.

Åbningstider og aktivitetskalender: se opslag i receptionen.

Glaskunst i Kregme.

I deres butik og deres åbne værksted byder de internationalt kendte glaskunstnere Nanna Backhaus Brown og Andrew Jasom Brown velkommen. Se udstillingen af deres smukke værker og hvordan de arbejder på Frederikssundvej 2 i Kregme.

Åbningstider: se opslag i receptionen.

GeoArt krystalmuseum og café.

Krystalmuseet er beliggende mellem Ramløse og Tisvilde Hegn, ud for den nordlige spids af Arresø. Museet byder på en usædvanlig udstilling, som absolut er et besøg værd.

Åbningstider: se opslag i receptionen.

Sejltur på Arresø.

I sommerhalvåret sejler den lille hyggelige turbåd M/S Frederikke fra Frederiksværk kanal og Arresø rundt. Til den smukke naturoplevelse hører udsigten til Vinderød kirke, Frederiksværk kirke, Dronningsholm Slotsruin, Kregme kirke, Lyngby kirke, Annisse kirke samt Ramløse kirke.

For grupper på mindst 20 personer ydes rabat - og hvis gruppen er stor nok kan det betale sig at chartre hele båden.

Sejltider og priser: se opslag i receptionen.

Besøg Esrum Kloster.

Det gamle cistercienserkloster er en af Nordsjællands helt store turistattraktioner. Klostret blev indviet til Jomfru Maria i 1151, hvor det i sin tid blev opført fjernt fra menneskers færden for at være et sted for meditation og fordybelse.

Udover den permanente udstilling om "Cistercienserne på Esrum Kloster" arrangeres forskellige særudstillinger.

I klostrets stemningsfulde middelalderhvælvinger findes klosterrestauranten Broder Rus' Kælder, der byder på bl.a økologisk middelaldermad og stærkt klosterøl.

Åbningstider: se opslag i receptionen.

Gårdbutikkerne ligger tæt.

Nordsjælland er beriget af et stort antal gårdbutikker med et stort udvalg af friske råvarer og produkter - mange baseret på økologisk drift.

En køretur ud på de små veje er både en smuk naturoplevelse og vejen til de mange små gårdbutikker. 

Tilbage